Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.lf.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Lékařská fakulta UP
20.10.2011, 09:31, Stáří: 13 r.

Překážky společně zvládneme aneb Setkání studentů se specifickými potřebami

Autor: Lenka Skácelíková

Představení služeb Centra pomoci handicapovaným připravují jeho pracovníci na středu 26. října 2011. Akce začne ve 13 hodin v aule Pedagogické fakulty Univerzity Palackého. Oslovit má především studenty se zrakovým, sluchovým, tělesným postižením, se specifickými poruchami učení, s psychickými poruchami či chronickým somatickým postižením. „Chceme pomoci studentům, kteří mají zdravotní problém, jenž jim nějakým způsobem znesnadňuje studium. Zaměřujeme se ale také na studenty, které trápí například dyslexie, dysgrafie či jiná forma specifických poruch učení. Na tomto setkání proto představíme činnost našeho centra, rádi bychom, aby se také seznámili stávající klienti s novými studenty UP. Především ale chceme zdůraznit, že studenti na své problémy nejsou sami, že se mají na koho obrátit,“ zdůraznila Mgr. Gabriela Smečková, Ph.D.

Centrum pomoci handicapovaným se zaměřuje na uchazeče o studium a studenty se zdravotním postižením, případně i sociálním znevýhodněním. Trvale poskytuje služby technického charakteru, jako jsou skenování, úprava textů, převod do Braillova písma, přepis zvukových záznamů přednášek, seminářů, finální digitalizace a tisk, kopírovací služby apod. K aktivitám centra je využíván speciální software, Pichtovy psací stroje pro zrakově postižené, apod.

Pracovníci centra, kteří jsou členy Ústavu speciálně pedagogických studií, poskytují služby v podobě osobní asistence, tlumočení studentům a uchazečům o studium na Univerzitě Palackého se sluchovým postižením a další konzultační a poradenskou činnost. Zaměřují se také na grantovou činnost a odstraňování architektonických a informačních bariér.

Všechny poskytované služby jsou pro studenty zdarma.

Kontakt:
Mgr. Gabriela Smečková, Ph.D.
gabriela.smeckova@upol.cz
tel.: 584 535 313

Lenka Skácelíková, foto Imrich Veber



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraSpecializačního vzdělávání na LFHippokratův dům - virtuální nemocniceAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew