Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.lf.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Lékařská fakulta UP
24.02.2012, 11:09, Stáří: 12 r.

Sledujte online seminář Johana Mackenbacha

Autor: Radek Palaščák

Prof. Johan Mackenbach, lékař, epidemiolog a specialista na problematiku veřejného zdraví, promluví na téma „Health and disease in an unequal world“. Exkluzivní seminář vysílaný z Lékařské fakulty UPJŠ v Košicích mohou zájemci sledovat ve středu 29. února od 14 hodin buď v budově Cyrilometodějské fakulty UP v Purkrabské ulici (místnost P62), nebo online na adrese www.sodezz.upol.cz.

Prof. Mackenbach, významná osobnost v oblasti výzkumu sociálních nerovností ve zdraví, působí na Erasmově lékařském centru rotterdamské univerzity v Nizozemí. Svou výzkumnou práci zaměřuje především na sociální epidemiologii, lékařskou demografii a studia v oblasti zdravotnických služeb. Je autorem více než čtyř stovek vědeckých prací.

Přednášku na téma „Zdraví a nemoc v nerovném světě“ mohou zájemci zhlédnout díky projektu SoDeZZ, který odstartoval vloni na podzim na Cyrilometodějské teologické fakultě UP. Jeho hlavním cílem je vytvořit nový vědecký tým pod vedením zahraničních odborníků. Vznikající vědecká skupina se zabývá výzkumy psychologických a společenských aspektů lidského zdraví u vybraných věkových skupin – dětí, mládeže a seniorů. Pozornost odborníků z týmu se zaměřuje na specifické diagnostické skupiny, především pak osoby s chronickým onemocněním či zdravotním postižením.

V rámci projektu SoDeZZ spolupracují odborníci na danou problematiku na rozličných odborných pracovištích. Kromě olomoucké teologické fakulty má na projektu významný podíl Ústav sociálního lékařství na LF UP, své zkušenosti z jednotlivých oblastí spolu s nimi propojují fakulty pedagogická, filozofická a tělesné kultury UP. Důležitou součástí týmu jsou odborníci z Lékařské fakulty Univerzity Pavla Josefa Šafárika ze slovenských Košic.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraSpecializačního vzdělávání na LFHippokratův dům - virtuální nemocniceAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Stránka aktualizována: 01. 04. 2011, Daniel Agnew